8.1.07

8.1. Lounashinnat pomppii kattoa kohti

Vuoden alku on tuonut monessa paikassa eteen uuden hintojen noston. "Eihän ne sitä huomaa, ja kummiskin niillä on lounarit". Tätäkö te oikeasti ravintolassa ajattelette? (Ja mehän ei muka huomata mitään, syödään vaan.)

Ruoan hinta on laskenut EU:n myötä, ja lounaan hinta noussut pahemman kerran. Markka-aikaan oli käytännössä 42 mk se raja (7€). Koitapas löytää nykyään lounas 7 eurolla... Ja niinhän se on, että luottokuntakin taitaa kohta tuoda myyntiin entistä isommat, 9 & 10 € lounassetelit. (Siis, hei, vanha kuuskymppiä lounaasta - peruslounaasta - sehän on ihan vakiota nykyään).

Jonkun pitää nostaa äänensä. Ja me täällä Listalla Tänään -toimituksessa nostamme. Oman rahan lounas ei helvettiläinen vieköön voi maksaa 10,90 € pitemmän päälle... Ei tällä laatutasolla. Premium-lounaasta maksaa ilolla premium-hinnan, muttei hidastelusta, huonosta tunnelmasta, heikosti tehdyistä annoksista ja yleisestä nuivailusta.

Iso, pitkä miinus hinnannostosta kaikille. (Varsinkin Ichiban sushin 1 € hinnankorotus oli aika tyly. Edullinen ja houkuttava muuttui samalla harkinnanvaraiseksi...).

Listalla Tänään -toimitus suositteleekin äänestämään jaloillaan - ja avaamaan valittava naamansa ylikallista lounasta tilatessa - aina kun voit.

On ihan hyvä maksaa, muttei ansiotta!

0 kommenttia: