27.11.07

27.11. La Societe du Cochon suosituslistalle

27.11. 1-v juhlalounas @ La Societe du Cochon (Brasserie / yläkerta)
Listalla: 2/3 aterian menut (aluksi: palsternakkakeitto & emmentalmousse / Pistaasi-balsamicomarinoitua ankanrintaa & yrttisalaattia, pääruoaksi pähkinävoissa paistettua punakampelaa, puikulapyreetä ja jälkiruokana päivän piirakka & vaniljajäätelöä), 20/25 €

Hans Välimäen possukerhon Brasserie näyttää vetävän yhä vain enemmän kävijöitä, ja edellisestä käynnistä vasta-avatussa ravintolassa kuukausi sitten lounasaika on vilkastunut huimasti. Pöytävaraus ei nyt aivan pakollinen ole, mutta vähänkin isommalla seurueella varmaan suositeltava. Lounastarjoilussa 20/25€ lounaitten vaihtoehtoina on edelleen 9/15€ yksittäisannokset. Listalla Tänään - oman rahan lounasblogin yksivuotisjuhlan kunniaksi edullisempi tarjonta skipattiin, ja siirryttiin kalliimpaan vaihtoehtoon. Kala-annos oli Toimittajien mieleen, joten vaihtelua toivat alkupalat ja jälkiruoka. Kokonaisuutena tässä maut ovat kaupungin parhaita (varsinkin tähän hintaan). Lisäksi mainittakoon päivän mehu, hauska idea ja 3€ omena-inkiväärimehu ei ole lainkaan hassumpi yllätys.

Plussat
+ Ankanrinta
+ Alkukeitto, sileää ja kertakaikkiaan mainiota
+ Leipä (oma leipomo, ihmekö tuo)
+ Kampela & kalan kastike (voisula?)

Miikat
- Kiire näkyy, mutta toisaalta henkilökunta osaa ottaa tilanteen ja palvella sen mukaisesti
- Lopun hidastelu, sinänsä "hyllystä valmiita" cappucinoa ja marjapiirasta mainiolla kotijäätelöllä odotettiin peräti vartti! Iso pitkä miinus tästä.
- Leipäpuoli ei enää yhtä runsaasti tarjottu

Kyssät
? 9/15€ yhden annoksen peruslounaat, ei testattu vielä.

Saldo
25€ / 20 € naamaa kohden on kyllä yli oman rahan lounaan rajan, mutta toisaalta, jos laskee hinnalla saatavan kahden t. kolmen ruokalajin lounaan... Eli saatu vastine rahalle on kovasti positiivisen puolella. Ehkä kaupungit parhaat annokset tällä rahalla. Ikävästi kiire kyllä on alkanut näkyä palvelun osittaisena takkuamisena, sillä vaikka mehu ja leipä, alkupalat ja pääruokakin tulivat kuin sormea napsauttaen, jälkiruokaa jouduttiin odottamaan peräti vartti tyhjän panttina. Ikävä miinus tästä muuten niin mainioon lounaaseen (sanomattakin selvää, lasku pyydettiin sitten heti annosten tullessa). Mutta, yhtäkaikki, La Societe du Cochon saa tästä kolme tähteä silkalla annoslaadullaan. Ja vielä Suosittelemme-leimankin. Eli kaikenkaikkiaan juuri sopiva 1v-juhlalounas.

ps. Vaikkei lounas-asiaa olekaan, myös paikan sunnuntaibrunssi on käymisen arvoinen, aivan erityisesti todella laadukkaaseen edellisillan korjailuun pitkän ruokailun merkeissä.

0 kommenttia: