15.10.07

[uusi] 15.10. Restaurant Romanov

15.10. Lounas @ Restaurant Romanov
Listalla: Paistetut silakat, muusi, 9,40 €
Härän ulkofilepihvi, 12,50 €

Monasti ohikävelty Yrjönkadun venäläinen ravintola Romanov sai syyskylmiä pakenevan Toimituksen vieraakseen. Upea sisustus, todella rivakka ja hyvä palvelu. Tunnelmallinen paikka lounastaa, irrottaa tehokkaasti ympäröivästä työkiireestä. Pöytiin ohjaus ja pöytiin tarjoilu toimivat, yksinkertainen alkupalapöytä oli hyvä, ja keitto parempi. Pääruoka oli todellakin tilaamisen arvoinen, niin kala- kuin liha-annoskin toimivat erinomaisesti. Yrttikastikkeella jo muutenkin ihanat silakat saivat lisäytyä, ja muusi toimi mainiosti, olematta liian "ahdettu".

Plussat
+ Huippu! pihvi, vanhan ajan malliin tehty äärimurea ulkofilepihvi on parhaimpia lounaspihvejä Listalla Tänään -blogin historiassa.
+ Tuoreet, vastapyydetyn oloiset silakat
+ Kasvikset: sopivan rapeat, freesatut ja juuri passelit annoksiin
+ Alkukeitto (peruna-porkkanasosekeitto, we presume)
+ Erinomainen palvelu, eipä ole muualla tultu heti kysymään kun annos on syöty (niin sitä pitää!)
+ Lämpimät lautaset, kangaspöytäliinat, hieno sisustus, klassishenkinen taustamusiikki, tunnelma kohdallaan

Miikat
- Ei tästä keksi kertakaikkiaan mitään miinusta

Kyssät
? Miten ihminen on voinut kävellä vuosia tästä ohi, tekemättä päätöstä mennä syömään

Saldo
9,40 € silakat ja 12,50 € pihvi ovat hinnaltaan "odotettavissa olevia", mutta ensipuraisusta lähtien ainakin yhtä askelta muita laadultaan parempia. Todella erinomainen lounaskokemus niin tunnelmaltaan, ruoaltaan kuin palvelultaankin. Todellinen löytö, ehdottomasti löytö-leimansa ja kolmen tähtensä arvoinen. Tänne tullaan todellakin uudestaan. Kiitos, Romanov!

Huom! Romanovissa kannattaa käydä pian, sillä paikka sulkee torstaina ja avaa seuraavan kerran uudistetun keittiön kanssa 12.11.

1 kommenttia:

Anonymous said...

Haeskelin netistä ruoka-aiheisia foorumeita, mutta en löytänyt yhtään hyvää paikkaa, joten päätimme kaverin kanssa tehdä foorumin kaikille ruokaa rakastaville (ja hiukan muillekkin). Olisi kiva jos voisit käväistä tutustumassa ja ehkä jopa jäädä tuottamaan sisältöä sivustolle. Aktiivisia käyttäjiä kaipaamme. Olisi suuri kunnia jos tulisit tutustumaan. :)

http://forum.unimaa.net

- Timppa