27.2.07

Fweet 50!!

On juhlan paikka! Tänään Listalla Tänään -toimitus on nimittäin tsekannut mitä listalla tänään on jo viisikymmentä (50) kertaa! Viidenkymmenen lounaan jälkeen katsotaan vähän taaksepäin, ja reilusti eteenpäin. Lautaselle. Teemme myös lupauksen

Sikoja
Jos jotain matkan varrella on oppinut (tai oppiian vahvistanut), niin sen, että oman rahan lounaan metsästäminen on taitolaji. Varsinkin kun haussa on hyvää ruokaa, hyvä paikka, hyvä palvelu ja hyvä mieli hyvällä hinta/laatu-suhteella. 50 arvostelulounaan joukossa helmiäkin on löytynyt, pahoihin floppeihinkin on törmätty. Ja silloinkin, kun kaikki muu toimii, palvelu helposti pettää. Mutta kaikkein useimmin pettää hinta. Oma raha on venyvä käsite, mutta ikäväkseen törmää välillä melkoisiin käsitteenvenyttäjiin. Ja tämä aivan pääkaupungin ytimessä.

Vaikeusastetta ei tietenkään vähennä se, että haussa on mieluusti jollain tavalla kevyttä safkaa. Eli hervottomat hiilari- ja rasvapommit, jotka jumittavat verenkierron vatsaan ja sitäkautta aivot loppupäiväksi eivät kuulu suosikkeihimme - ainakaan joka päivä. Lounaalla pitää elää, eikä rekkamiesähkyyn pidä kuolla.

Helmiä
Onneksi ne todelliset helmetkin löytyvät. Usein silloin juuri palvelun merkitys korostuu. Lounas ei ole mikään nakkikioskin jonossa horaistu ananasvetypurilainen kaikilla mausteilla (incl. type A pos) vaan monen toimistotyöläisen päivän kohokohta. Niin sen pitäisi ainakin olla.

Arvosteluasteikkoakin on alusta kehitetty. Ensin siirryttiin sanallisesta kolmiportaiseen. Ja löydettiin valitettavasti myös täyden nollan (000) arvosana. Pikkasen sen jälkeen vielä avattiin kaksi suositusta, (suosittelemme & laihistajalle).

Kiitos kaikille lukijoille
On todella hienoa huomata, että meidän blogiamme seurataan ahkerasti. Tuntuu kivalta, ja onhan se itsellekin kivempaa käydä uusia paikkoja tyyppaamassa, kuin syödä aina samoissa. Jos olemme voineet auttaa ytimen lounastajia uusien patojen ääreen, aina vaan parempi!

Mitä seuraavaksi
Nyt kun 50 lounasta on arvostelumielessä syöty läpi, teemme lupauksen. Lupaamme käydä joka viikko ainakin yhden täysin uuden paikan läpi. Ja jatkaa lounaslautas-seikkailuammme aina vaan kasvavalla innolla. Paikkoja on toki käymättä vaikka kuinka, joten seikkailtavaa riittää. Ja palaute, vinkit ja vihjeet ovat enemmän kuin tervetulleita!

Kun ei syö ainoastaan elääkseen, sillä, mitä lautasella on, on yllättävän paljon väliä! Näine hyvinemme buukkaamme seuraavan pöydän. The fight goes on!

Love: Listalla Tänään -toimitus

3 kommenttia:

Ville said...

Hei! Kun kokemusta ja näkemystä löytyy, voisitte mielestäni valita vaikka vuoden- tai kuukauden parhaan ravintolan!
Haastan teidät myös vierailulle La Placessa.

Anonymous said...

Kiitokset, ville!

Toi on tosi hyvä idea. Nyt alkaa olla sen verran paikkoja plakkarissa, että kyllä mieluusti antaa ns. ison käden ravintolalle jolle se kuuluu.

Ja La Place, otetaan haaste vastaan. Tulemme varmasti käymään, kun jalat sinne asti yltävät.

Terveisin, Toimitus.

Anonymous said...

Tästä blogista on ollut kovasti apua "uusien", kivojen lounaspaikkojen löytämisessä. Kiitos viitseliäisyydestä! :)

Olisi kiinnostavaa lukea kommenttinne myös seuraavista paikoista, jos ne "lounastus-alueellenne" sattuvat. Ei sillä, että mikään näistä olisi täydellinen mutta näiden "vakioasiakkaina" olisi mukavaa lukea muidenkin kommentteja;

- Maya (Rautatientori) www.maya.fi
- Café Ateneum www.cafeateneum.com/lounas.html
- Meze Point (Aikatalo)
- Sodexho (World Trade Center, kellarikerros)
- Namaskaar Express (esim. Aikatalo)
- Café Ursula Aleksi (Aleksi 13, 5. kerros)
- Il Siciliano (Kluuvi) www.il-siciliano.com