14.12.06

14.12. Cafe Esplanadi

14.12. Lounas @ Cafe Esplanadi
Listalla: Kaksi epäonnistunutta ravintolavalintaa ja lopulta spagettia rakuuna-dijon-kermassa ja hiillostettua lohta, 8,20€.

Tänään lounaan saaminen vaatikin jo vähän vaivaa. Olen siis kirjoittajista se, joka ei syö lihaa. Syön kalaa ja äyriäisiä, eli en ole täysin vege. Jokatapauksessa, nälkäisenä suuntasin Rafaelloon, jonka lounaslistalla loisteli artisokkakeitto. Odottelin pöytäänohjausta kohtuu kauan, ja tajusin onneksi jo siinä vaiheessa kysyä artisokkakeiton liemipohjasta joka oli lihaliemi. Listalla ei ollut yhtään kala- tai kasvisruokaa joten suuntasin Michelleen. Lounaslistalta löytyi aika kiva valikoima, mutta ei yhtään kasvisannosta ja ainoa kalajuttu maksoi 17,30€. Oman rahan lounastajalle liikaa, eli eteenpäin. Päädyin Cafe Esplanadin Bistroon jonka listalta löysin nopeasti kaksi itselleni sopivaa annosta, joista toinen olisi sopinut vaativammallekkin vegetaristille. Superia.

Sisääntullessa iski hieman orpo olo niinkuin usein uusissa lounaspaikoissa: Onko täällä pöytiinohjaus? Onko nämä pöydät varattu? Missä on henkilökunta? Seurailin tilannetta ja takanani tullut rouva riensi jo kysymään asiaa; jos pöytä on tyhjä siihen saa istua.

Hienoa. Tosin istuttuani siinä 10 minuuttia epäilys iski mieleen, ehkä sittenkin olisi pitänyt toimia jotenkin toisin? No, tarjoilija saapui, ja tilasin itselleni spagettia rakuuna-dijon-kermassa ja hiillostettua lohta. Sain pöytääni taivaallisia sämpylöitä valkosipulituorejuuston kera. Ehdotonta plussaa!

Viereiseten lounaspöytien liikemiehilta tiedusteltiin annoksien maittavuutta, minun mielipiteeni ei ilmeisesti kiinnostanut sillä minulta ei kysytty mitään.

Itseasiassa minua ei huomattu edes laskuntilausvaiheessa. Kolmen epäonnistuneen "hei anteeksi" käsihuitomis-huutamis-äännähdyksen jälkeen aloin jo punoa suunnitelmaa siitä, että soitan heille puhelimella ja pyydän tuomaan laskun takapöytään. Neljäs kerta toimi, ja pääsin lähtemään.

Plussat
+ Ihana rucola toi makua spagettiin
+ Taivaalliset sämpylät ja valkosipulilevite
+ Ruuan hinta-laatusuhde hyvä

Miikat
- Jatkuva dissaus tarjoilijoilta.
- Aika pitkät odotusajat.

Kyssät
? Miten täällä toimitaan?
? Miksi ihmeessä listalla on ihan eri kuvaukset ruuista kuin mitä ne todellisuudessa on?
? Miksei Rafaellon tai Michellen lounaslistoilla ole mitään kasvis-/kalavaihtoehtoja?

Saldo: 8,20€, ja hintaansa nähden annos oli hyvä, varsinkin kun rakuuna-dijonin puuttuminen ei haitannut ja lohi oli hyvää, oli se hiillostettu tai ei. Palvelun puolesta parantamisen varaa on.

0 kommenttia: