14.8.08

12.8. Ja lounaan hinta senkun nousee

Suurin osa teistä lukijoistakin on tämän varmaan huomannut: annosten hinta tuntuu vain nousevan, nousevan, nousevan. Samaan aikaan laatu tuntuu tulevan paikoin alas kuin lehmän häntä.

Päivän kauppalehdestä tästä samasta aiheesta osui haukankatseen alle myös juttu. Sen löydät tästä. (Kuvakin on lainaa, siitäkin kiitos KL:lle).

Ja meille laiskoille klikkaajille nostettakoon lainauksena esiin ko. jutusta pari pointtia, joissa Toimitus on erityisen samaa mieltä Kauppalehden artikkelin kanssa.

  • ...ennen lomaa sai nepalilaisravintolasta einettä kahdeksalla eurolla, joutuu nyt samasta annoksesta pulittamaan 50 senttiä enemmän
  • ...kesäkuussa noutopöydästä söi 8,90 eurolla niin paljon kuin jaksoi. Nyt hinta on 9,80, ja tarjolla on uunimakkaraa.
  • ...valmis maksamaan päivittäin pelkästä lounaasta 50–60 markkaa...
  • ...Seteleillä on kymmenen eri nimellisarvoa kuudesta eurosta 8,70 euroon. [Luottokunnan edustaja] ei halua kertoa, minkä arvoisia seteleitä menee eniten.
    Jos sanon, mitä menee eniten, se on hyvin pian ravintolan hintataulussa.
  • Käyttäjän näkökulmasta hintatauluun ilmestyy uusi hinta heti, kun lounassetelin kallein arvo tulee käyttöön.
Ja kamoon, näinhän se viimeinen pointti kävi viimeksikin. Vuoden vaihteessa hinnat ja lounarihinnat nousevat. Ja kesän jälkeen samoin.

Mitä tekee Toimitus?
Toimitus valittaa, kritisoi ja pistää entistä halvemmalla ylihintaisten lounaitten tarjoajia. Eli armoa ei tunneta jos hinnalle ei saada vastinetta. Jos kevät tuntuikin hetken ajan suorastaan herkulliselta tarjonnan suhteen, on hintalaatu-balanssi nyt taas saatu korjattua ravintoloitsijalle mieluisaksi, muttei suinkaan ruokailijalle.

Taistelu oman rahan lounastajan puolesta jatkukoon!

XOXOXO, Toimitus

5 kommenttia:

Anonymous said...

Taannoin tuossa vakiintunut lounaspaikkamme nosti buffetin hintaa. Vähän siinä tiskillä ihmeteltiin äkillistä korotusta ja syyksi sanottiin "lounassetelin maksimiarvon nousu". Olisivat mieluummin puhuneet kohonneista työvoimakustannuksista, ruoan hinnan noususta tms., tässä tapauksessa asian oikea laita tuli selväksi - ja paikka joutui pariksi kuukaudeksi boikottiin.

Anonymous said...

Eikö lounas enää maistu? Vallan nasevia kirjoituksianne kaivataan.

Anonymous said...

Otatteko nykyään eväät töihin tai miksroaterioita? Toivottavasti vielä jatkatte hyvää blogianne!

Toimitus said...

Terve vaan Toimituksen puolesta.

Mikroateriat, Mäkin salaatit ja yksinkertaisesti hirveä kiire ovat näköjään meillekin välillä liian kovia esteitä. Niikun siis nyt tänä syksynä on päässyt käymään.

Mutta kyllä tätä blogia jatketaan :). Jos nyt päästäis joulun alla vauhtiin, tai sitten lomien jälkeen uudella innolla. Se on nimittäin Toimituksellekin liian kivaa, kun pääsee tarkkailemaan, mitä sitä oikein suuhunsa lappaa. (Ja aika luokatontahan se välillä on).

XOXOXO
Toimitus

Mane said...

Jep.

Otaniemessä menivät Innopoli 1:n Sodexho ja Innopoli 2:n Amica boikottiin. Hinnat nousivat yllättäen isoimman lounarin mukaisiksi.

Onneksi Amica tarjoaa samaa ruokaa Aalto-yliopiston TUAS-talossa 3 euroa halvemmalla. Opiskelijat saavat liki 5 euroa halvemmalla!

Huijausta koko luonasbusiness.