28.4.08

28.4. Karl Johan (long time, no see)

28.4.2008 Lounas @ Ravintola Karl Johan
Listalla: Naudan kieltä, kapriskastike, kasvikset, 15 €
Katkarapukeitto, 8,20 €

Yllättävänkin pitkään Toimituksen vierailulta sivussa ollut, Foorumin takana Yrjönkadulla sijaitseva Ravintola Karl Johan on harvinainen tapaus kaupungin lounaspaikkojen joukossa. Listoilta löytyy aina sekä normilounasta, että hieman kalliimpaa annosta. Annokset ovat lähes poikkeuksetta hintansa väärtejä, ja tarjoilukin mallikasta. Sanottua: "ooh, tämähän sulaa kielelle" ja "eih, tällästä voisi odottaa Bakersista". Tällä kertaa mentiin sekä nappiin että hieman luunappiin, ja ohessa tarkemmat tulokset.

Plussat
+ Maailman yksinkertaisin salaatti, ja kastikkeessa sen salaisuus!
+ Aivan uskomattoman mureanpehmeä naudankieli, jota ei liian kapriksinen kapriskastike sekä hapokkaat puolukat täydensivät mainiosti
+ Erinomainen kasvishöystö, jolla pyynnöstä korvattiin pottumuusi
+ Nopea palvelu ja pöytääntuonti

Miikat
- Katkarapukeitto. Tämä oli yksiselitteinen pettymys, sillä talon keittojen yleislinja jäi kauaksi (think silkkinen). Runsassellerinen (allergia, auts!) ja vahva punainen kasvisliemi selätti katkarapujen hienon aromin ja tulos jäi selvästi alle odotuksen.

Kyssät
? N/A

Saldo
15 € kieliannos meni hieman oman rahan lounaasta jo yli, mutta oli todellakin joka sentin arvoinen. Ex tempore -kasvikset olivat erinomaisia, ja väittäisinpä, että niissä ruokailija sai paljon annoksen vakioperunoita enemmän.... Ja taas katkarapukeitto valitettavasti ei riittänyt laadultaan pyydettyyn 8,20 € hintaansa. Ikävä kyllä. Taisi olla Toimitukselle ensimmäinen pettymys Karl Johanilta, joten keitosta vain yksi tähti. Kieli olikin sitten täyden kolmen tähden annos. Kaikenkaikkiaan kuitenkin vahvat kaksi tähteä.

0 kommenttia: